Oldal kiválasztása

Alkatrészek

Szilárdtest relé, csatlakozó … néhány alkatrész amire gyakran van szükség

Szilárdtest relék

A fűtésvezérlő rendszerekben egyre elterjedtebbek a szilárdtest relék (SSR), amelyek mozgó alkatrész nélkül, ezáltal hosszú élettartam mellett, gyorsan képesek a fűtéseket be- és kikapcsolni. Ennek segítségével nagyon pontos szabályozást lehet megvalósítani.

1 fázisú SSR: kisebb, egyfázisú fűtések kapcsolására alkalmas, akár 75A terhelésig. A szilárdtest relé vezérlése lehet egyen (4-32VDC) vagy váltakozó feszültség.

3 fázisú SSR: nagy teljesítményű, 3 fázisú fűtések kapcsolására alkalmas. Egyetlen egységet képezve, egy vezérlés biztosítja a 3 fázis egyidejű be- és kikapcsolását. Ezeknek a szilárdtest reléknek a vezérlése is lehet egyen (4-32VDC) vagy váltakozó feszültség.

A szilárdtestrelét célszerű a vezérlőszekrény fémrészéhez csavarozni, ezáltal biztosítható a megfelelő hőleadás. Amennyiben ez nem lehetséges, és a kapcsolt áram a névleges érték közelében van, akkor minden esetben hűtőbordák alkalmazása szükséges, amelyek jó hővezető képességük és nagy felületük miatt megakadályozzák a relék túlmelegedését és ezáltal tönkremenetelét.

Biztosítékok, foglalatok

A szilárdtest relék nagyon érzékenyek a fűtések zárlatára, tönkremenetelük oka is leggyakrabban ez. A szilárdtest relék védelmére kínáljuk a félvezető védő ultra gyors biztosítékokat. Speciális kialakításuknak köszönhetően rendkívül gyorsan oldanak, ezáltal megakadályozzák az SSR tönkremenetelét túláram esetén. A biztosítékok széles áramerősség tartományban érhetők el.

Szintén szerepelnek kínálatunkban a biztosítékokhoz tartozó foglalatok. Ezek „kismegszakító” formájúak és méretűek, a szabványos „C” sínre rögzíthetők. Ezáltal nagyon egyszerű a meglévő vezérlőszekrények utólagos kiegészítése vagy az új építésekor az elhelyezés.

Vannak foglalatok, amelyeken visszajelző lámpa is található, ezáltal a hibakeresés is nagyon leegyszerűsödik.

A biztosítékok cseréje teljesen biztonságos, nem szükséges hozzá a rendszer áramtalanítani, menet közben is elvégezhető.

Csatlakozók

Gyakran van szükség a szerszámon lévő csatlakozók, illetve a fűtések és hőérzékelők csatlakozóinak cseréjére.

Kínálatunkban szerepelnek a fűtések és hőérzékelők, valamint a szerszámok csatlakozói is, többféle típusban és kialakításban.

Lépjen velünk kapcsolatba

H - 1211 Budapest, Tekercselő utca 3/A.

+36 1 425 2833

info [kukac] hitze.hu