Oldal kiválasztása

Hőfokszabályzók

Minden feladathoz kínálunk műszereket és segítünk a választásban.

Hőfokszabályzó műszerek

A műanyagfeldolgozó gépek üzemeltetése során gyakran van szükség az elöregedett hőfokszabályzók cseréjére. Az általunk forgalmazott analóg, digitális és mikroprocesszoros szabályzók kínálatából könnyen választható egy az adott igényeknek leginkább megfelelő típus.

Általános követelmények esetén (néhány fokos pontosság) jól alkalmazhatóak a körpotméteres, vagy kódtárcsás változatok. Ez utóbbiak minden esetben rendelkeznek mért hőfok kijelzéssel, míg a körpotméteres típusok esetén vannak kijelző nélküli és kijelzővel felszerelt modellváltozatok is. A műszercsalád minden tagja rendelkezik azzal a képességgel, hogy igény esetén – a műszer méretének függvényében-, további kimenetek kerüljenek beépítésre.

A legmagasabb igényeket is kielégítik a termékskála mikroprocesszor vezérlésű tagjai. Ezekkel fűtési / hűtési feladatokat, vagy több lépcsőben történő fűtést is meg lehet oldani. Lehetőség van a műszer programelemeinek módosítására, ezáltal pl. a felhasználó választhatja ki a bemeneti hőérzékelő típusát.

A programból egyszerűen elindítható az Auto Tuning (AT) funkció, amely optimalizálja a programbeállításokat.

A műszer kimenete lehet a beépített jelfogó, illetve szilárdtest relét (SSR) vezérlő kimenet. Több kimenet esetén ezek tetszőlegesen változtathatók.

Hőfokszabályzó egységek

A műanyagfeldolgozás technológiájának fejlődésével egyre elterjedtebbek a melegcsatornás szerszámok, és ezáltal megjelent az igény a beépített fűtések vezérlőegységeire is. Azoknál a gépeknél, amelyek nem rendelkeznek beépített fűtés vezérlővel, szükség van a külső hőfokszabályzó egységre.

Az általunk gyártott készülékek könnyen kezelhetőek, és nagyon pontos szabályozást tesznek lehetővé.

A felhasználási terület függvényében a készülék többféle hőfokszabályzó műszerrel rendelhető: az analóg műszeres kivitel a legkedvezőbb árkategóriájú, pontossága ±2%, és a hőérzékelő típusa utólag már nem módosítható.

A mikroprocesszoros kivitel esetén a pontosság egy nagyságrenddel jobb, ±0,3%, és a felhasználó programból módosíthatja többek között a bemeneti hőérzékelő típusát is. Így ez a szabályzó egység a gyártás során bármilyen hőérzékelőjű szerszám vezérlésére használható, többletkiadás nélkül.

Ezeknél a műszertípusoknál két további fontos szolgáltatás is a felhasználó rendelkezésére áll:

  1. a beépített Auto Tuning (AT) funkció segítségével a műszer egy öntanuló ciklus során optimalizálja saját szabályozási paramétereit, és ezáltal a vezérelni kívánt szerszám és fúvóka melegedési és hűlési tulajdonságaihoz igazítja a fűtés vezérlést ( az AT funció akár minden szerszámcserekor elindítható),
  2. rendelkezik %-kos fűtésvezérlési lehetőséggel, ami a felhasználónak üzembiztonságot és költséghatékonyságot biztosít. Az adott zóna hőérzékelőjének tönkremenetelekor nem kell azonnal megállítani a termelést a szerszámjavítás miatt, hanem a százalékos üzemmódra való átkapcsolást követően csak be kell állítani egy fűtési százalékot (ami természetesen szerszám és termék függő), és a termelés folytatható. A szerszám javítása az adott mennyiségű termék legyártásakor elvégezhető.

A hőfokszabályzó egységeink üzembiztos kivitelűek, strapabíró rozsdamentes acél házzal készülnek, amely minden üzemi körülmény között megfelelő. Az egységek hosszútávú működésének biztosítása érdekében többszörös belső védelemmel vannak ellátva.

Lépjen velünk kapcsolatba

H - 1211 Budapest, Tekercselő utca 3/A.

+36 1 425 2833

info [kukac] hitze.hu