Cégbemutatás

A HITZE BT-t három magánszemély alapította 1994-ben azzal a céllal, hogy jó minőségű, versenyképes árfekvésű fűtéseket fejlesszen és gyártson a hazai műanyagfeldolgozó ipar kis- és középvállalkozásai számára.

A cégalapítók többéves műanyagipari tapasztalatuk alapján jutottak arra a felismerésre, hogy jelentős igény mutatkozik a jó minőségű, elérhető áru, és gyorsan beszerezhető alkatrészekre.

Kezdetben a legnagyobb keresletű orrfűtések fejlesztésével és gyártásával indult a cég. Ez az az alkatrész, amely a legnagyobb igénybevételnek van kitéve, és a leggyorsabban használódik el. Külön jelentőséggel bír az a tény, hogy az orrfűtés csekély ára ellenére hatalmas termeléskiesést, és veszteséget okozhat, amennyiben nem működik megfelelően, vagy idő előtt tönkremegy.

A cég indulásától törekedett arra, hogy a vevői elvárásokat minél magasabb szinten tudja kielégíteni, ezért minden egyedi igényt fokozott figyelemmel kezelt és próbált kielégíteni. Ezért az orrfűtések gyártását a piaci igények alapján hamarosan a palástfűtések (nagyobb méretű és élettartamú fűtések) és hőérzékelők tervezése és előállítása követte.

1994-ben a cégalapítók egy 30 m2 -es bérelt helységben kezdték meg termékeik gyártását, alkalmazottak bevonása nélkül. 1996-ban az értékesítés volumene olyan szintre emelkedett, hogy az eddigi gyártókapacitás és az infrastrukturális környezet már nem volt elegendő a megfelelő színvonal biztosítására. Ezért a HITZE BT átköltözött a Csepel Művek területére egy 80 m2-es, magasabb színvonalú bérleménybe, ahol két alkalmazott bevonásával folytatódott a termelés.

A növekvő megrendelések és az újabb termékek iránti igény (hőfokszabályzó, szerszámtemperáló berendezés, alapanyag-szárító) miatt a vállalat eljutott arra a szintre, hogy a korábbi manufakturális gyártást egy fejlettebb, iparszerű termeléssel váltsa fel. Ennek érdekében a HITZE BT egy saját, 250 m2-es telephely létesítését kezdte meg 1997. őszén, ami méreteivel és kialakításával biztosítani tudja a fenti célkitűzés infrastrukturális hátterét.

A vállalat ügyfelei között elsőként a hazai kis- és közepes vállalatok jelentek meg, melyek az évek során a HITZE BT-vel közösen fejlődtek. A megfelelő referenciák és a különböző szakmai fórumokon való részvétel eredménye képen együttműködés alakult ki nagyobb hazai műanyagfeldolgozó cégekkel és a multinacionális vállalatok hazai leányvállalataival.

Jelenleg több mint 600 partnerrel dolgozik együtt a cég, melyek közül a legnagyobbak és legismertebbek a következők: CEE Kft, EUROFORM Kft, GE Hungary Kft, DELPHI Kft, Flextronics Kft, ICO Zrt, Karsai Zrt, Max Magyar Kft, PAYER Kft, PEMÜ Zrt, TYCO Electronics Hungary Kft, Vezérléstechnika Zrt, Videoton Holding Zrt, Woco Kft, ZENON Kft.

A fűtőtest és hőérzékelő gyártás mellett fűtőpatronok gyártása, forgalmazása, hőfokszabályzók forgalmazása, hőfokszabályzó egységek építése, és szerszámfelújítások végzése is a tevékenységek közé került.

A folyamatos fejlődés eredményeként 2002. őszén egy hosszú távú fejlesztési program kezdődött el, amely magában foglalta az üzemcsarnok további bővítését, és a gyártókapacitás fejlesztését.

A 2006. évben bevezettünk egy integrált vállalatirányítási rendszert is, amellyel a megrendelések kezelése és nyomon követése vált egyszerűbbé.

Ezekkel a fejlesztésekkel a megszokott minőség megtartása mellett a termelékenységet, és ezáltal a partnerek várakozási idejét kívánjuk jelentősen csökkenteni.

Jelenleg igyekszünk minden megrendelést 6-8 munkanapon belül kiszolgálni, de jelentős raktárkészlettel rendelkezünk orrfűtésekből, hőérzékelőkből és fűtőpatronokból a sürgős (maximum 1 órán belüli) kiszolgáláshoz.

← Vissza