Fűtőpatronok

A szerszámlapok fűtésére gyakran fűtőpatronokat is alkalmazunk, amelyek egyszerűen beépíthetők, és magas élettartamuknak köszönhetően gazdaságos fűtési módnak számítanak. A fűtőpatronok köpenycsöve rozsdamentes acélból készül, amely megfelelő védelmet nyújt a vegyi- és mechanikai  hatásoknak. A patronok köszörült felülete méretpontos, ami megkönnyíti a be- illetve kiszerelést.

A szabványos méretek mellett lehetőség van a teljesen egyedi patronok legyártására is, de ebben az esetben pontos méret, teljesítmény és geometriai kialakítás megadása szükséges. Ezeknek a patronoknak a gyártási ideje hosszabb az alaptípusokhoz képest.

A fűtőpatronok alapvetően egyoldali kivezetéssel készülnek, de szükség esetén van lehetőség arra, hogy kétoldali kivezetéssel gyártsuk le ezeket. Minta vagy rajz alapján egyedi rögzítőfüleket is tudunk a palástfelületen elhelyezni.

A szabványos és az egyedi típusok esetén egyaránt van lehetőség arra, hogy Fe-CuNi (J) vagy Ni-CrNi (K) típusú hőérzékelő is beépítésre kerüljön. Ezekről az egyedi típusokról mindenképpen előzetes egyeztetés szükséges.