Hőfokszabályzó egységek

A műanyagfeldolgozás technológiájának fejlődésével egyre elterjedtebbek a melegcsatornás szerszámok, és ezáltal megjelent az igény a beépített fűtések vezérlőegységeire is. Azoknál a gépeknél, amelyek nem rendelkeznek beépített fűtés vezérlővel, szükség van a külső hőfokszabályzó egységre.

Az általunk gyártott készülékek könnyen kezelhetőek, és nagyon pontos szabályozást tesznek lehetővé.

A felhasználási terület függvényében a készülék többféle hőfokszabályzó műszerrel rendelhető: az analóg műszeres kivitel a legkedvezőbb árkategóriájú, pontossága ±2%, és a hőérzékelő típusa utólag már nem módosítható.

A mikroprocesszoros kivitel esetén a pontosság egy nagyságrenddel jobb, ±0,3%, és a felhasználó a programból módosíthatja többek között a bemeneti hőérzékelő típusát is. Így ez a szabályzó egység a gyártás során bármilyen hőérzékelőjű szerszám vezérlésére használható, többletkiadás nélkül.

Ezeknél a műszertípusoknál két további fontos szolgáltatás is a felhasználó rendelkezésére áll:

  1. a beépített Auto Tuning (AT) funkció segítségével a műszer egy öntanuló ciklus során optimalizálja saját szabályozási paramétereit, és ezáltal a vezérelni kívánt szerszám és fúvóka melegedési és hűlési tulajdonságaihoz igazítja a fűtés vezérlést ( az AT funció akár minden szerszámcserekor elindítható),
  2. rendelkezik %-kos fűtésvezérlési lehetőséggel, ami a felhasználónak üzembiztonságot és költséghatékonyságot biztosít. Az adott zóna hőérzékelőjének tönkremenetelekor nem kell azonnal megállítani a termelést a szerszámjavítás miatt, hanem a százalékos üzemmódra való átkapcsolást követően csak be kell állítani egy fűtési százalékot (ami természetesen szerszám és termék függő), és a termelés folytatható. A szerszám javítása a megrendelés teljesítése után elvégezhető.

A hőfokszabályzó egységeink üzembiztos kivitelűek, strapabíró rozsdamentes acél házzal készülnek, amely minden üzemi körülmény között megfelelő. Az egységek hosszútávú működésének biztosítása érdekében többszörös belső védelemmel vannak ellátva.

Az egységekhez gyártunk vezérlőkábeleket is. A kábelek külső burkolata egy speciális gégecső, amely hajlékony, de fizikai erőhatásoknak is ellenáll. Alapkivitelben Wieland csatlakozókat használunk, de kérésre egyéb típusokat is beszerzünk. Igény esetén a megrendelő is biztosíthatja ezeket, és mi a kérésének megfelelően kötjük be mind a hőfokszabályzó egység kimenetét, mind a hozzá tartozó vezérlőkábelt.