Oldal kiválasztása

Orrfűtések

Egy kis alkatrész, amely gyakran a legfontosabb…

Áttekintés

A műanyagfeldolgozó gépek egyik legkisebb, általában egyszerű kialakítású alkatrésze az orrfűtés. Nem megfelelő működése azonban gyakran a teljes gyártási folyamatot megállíthatja, mivel nagyon fontos, hogy a szerszámba belépő műanyag ömledék megfelelő hőmérsékletű legyen. Elhelyezkedése miatt ez az egyik legsérülékenyebb területe a gépnek, és a készletezés ellenére sokszor ezekre van szükség azonnal.

Az orrfűtések mérettartománya 30mm-től indul, 20 és 60mm között 9-féle szélességben készülnek. A fűtések köpenyanyaga sárgaréz. A mechanikai kialakításnak és a felhasznált anyagoknak köszönhetően zárt felépítés és üzembiztos működés jellemzi termékeinket. A ráfolyó műanyagok eltávolítása egyszerűen és érintésvédelmileg biztonságosan elvégezhető anélkül, hogy az élettartamot csökkentenénk.Előfordul, hogy a feldolgozott műanyagok gőzei (pl. PVC) káros hatással vannak az orrfűtések sárgaréz köpenyanyagára, és idő előtti tönkremenetelt vagy érintésvédelmi veszélyt jelentenének. Ennek a problémának a megoldására is kínálunk lehetőséget: az orrfűtések megrendelhetők rozsdamentes acél kivitelben is.

A kivezetés normál esetben 500mm-es üvegszálszövet szigetelésű és fémharisnya védelmű vezeték. A kialakítás rendkívül stabil, a mechanikai és hőhatásoknak ellenáll. Lehetőség van egyéb kivezetéstípus (pl. vasaló csatlakozó, porcelán sorkapocs) választására is, amennyiben a geometriai méretek lehetővé teszik.

Az orrfűtésekből állandó raktárkészlettel rendelkezünk, amely a normál teljesítményű típusokat jelenti, és lehetőséget ad az azonnali igények 1-2 darabos kiszolgálására.

Műanyagok eltávolítása

  1. rövid ideig tartó felfűtést követően csavarhúzóval, vagy lapos fémtárggyal a palást hossztengelyével párhuzamosan mozogva, a felületről eltávolíthatóak a lerakódások.
  2. A kisebb ráfolyások és szennyeződések drótkefével biztonságosan eltávolíthatóak.

Nem jó a gázlánggal való melegítés(égetés), mert ez károsíthatja a fűtés belsejét, és a magas hőmérséklet miatt megolvadhat a kivezetést rögzítő keményforrasztás!

Lépjen velünk kapcsolatba

H - 1211 Budapest, Tekercselő utca 3/A.

+36 1 425 2833

info [kukac] hitze.hu